RESTART ENTERPRISE d.o.o SERBIA

Bavimo se analizom stanja i restruktuiranjem mikro, malih i srednjih preduzeća, kao osnovnom aktivnošću.  Pored toga, spajanje stranih kompanija (italijanskih, švajcarskih, nemačkih, grčkih, austrijskih, slovenačkih idr) sa domaćim kompanijama za različite dogovore u vidu saradnje u kupoprodaji, distribuciji, zajedničkim ulaganjima, proizvodnji, outsourcingu, zajedničkim nastupima na trećim tržištima itd.

Dugogodišnje iskustvo u consultingu i radu sa preko 500 različitih kompanija u Italiji i EX Yugoslaviji i na Balkanu nam daje mogućnosti da pomognemo privrednicima da na pravi način sagledaju stanje svoje kompanije i donesu najbolja rešenja za prevazilaženje poteškoća u funkcionisanju, kao i postizanju vrhunskih rezultata.

 

Kako to radimo:

FOBS (form of business success) koji nam popuni vlasnik ili direktor kompanije, gde iznese svoja zapažanja (pozitivna i negativna) o svojoj kompaniji,  nezadovoljstvo radom odredjenih sektora, pravac i strategija razvoja, ciljevi i pravci delovanja, a onda mi pristupamo radu.

Najpre istestiramo ključne ljude u organizaciji, sa posebnim fokusom na psihološke karakteristike tih ličnosti, kao i načine ponašanja i komunikacije (test PSYTECH FQ15+), nakon čega predstavimo naš program obuka, treninga, predavanja u cilju poboljšanja karakteristika koje nisu na odgovarajućem nivou.  Nakon tog perioda možemo ponovo odraditi test i videti merljivost promene tih karakteristika, tj poboljšanje.

Pošto je restruktuiranje proces,   pripremamo plan aktivnosti i rada na postizanju zacrtanih rezultata, radimo sa tom kompanijom i tim ljudima na tome da ispoštuju sve dogovorene procedure, i na kraju ih ostavljamo da sami nastave dalje, samo kada smo sigurni da su na pravom putu i potižu projektovane rezultate.

Naši stručnjaci, bilo interni ili eksterni saradnici, su vrhunski stručnjaci u svojim oblastima, ali i osobe koje su vrlo empatične i  koje na najbolji i najefikasniji način prenose svoje znanje, metode i procedure, tako da rezultat ne izostaje.

 

Nas plan i program:

Prilikom obuke koristimo plan i program  ELITE ACADEMY, koji se prilagodjava datoj kompaniji i datim uslovima u cilju što bolje personalizacije i prilagodjavanjima zahtevima klijenata.

Poslovni ambijent se stalno menja, kao i interna situacija u kompaniji, tržište, konkurencija... Zašto bi neko nas angažovao, ako misli da ima dovoljno „domaćeg znanja“... Razlog je to što smo proživeli bezbroj teških situacija u različitim kompanijama u radu sa njima, i iskustvo tako stečeno je od neprocenjive vrednosti za kompaniju čiji vlasnik ili menadžer baveći se samo tim poslom nije mogao da stekne.

Rezultati:

O nama govore i rezultati iza nas, kako u Italiji, tako i na našim prostorima.

Mi smo tu da pomognemo svojim kompetencijama da poboljšamo rezultate kompanije, pre svega i u ljudskom smislu, tj, da od zaposlenih izvučemo maksimu, po princimpima ELITE ACADEMY.